ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Βάνα και η Δήμητρα Μπαφαλούκου, είναι δυο ψυχές που επέλεξαν η μια την άλλη. Δεν θα μπορούσαν παρά να είναι αδερφές, με κοινό παρονομαστή –εκτός από την συγγένεια- μια έκτη αίσθηση που εκφράζεται μέσα από την τέχνη τους. Γεννημένες στην Αθήνα, μα με ρίζες στο νησί των ανδρειων (Άνδρος) και κληρονομιά μια καταγωγή από τις χαμένες πατρίδες (Κωνσταντινούπολη) ξεκίνησαν την ζωγραφική από πολύ μικρές.

Οι σπουδές ήρθαν αργότερα - μετρά την αποφοίτηση τους από το λύκειο - με αφετηρία το κολλέγιο Βακαλο (Art and Design), όπου και ασχολήθηκαν με την γραφιστική, την διακόσμηση, την φωτογραφία, μα και το αρχιτεκτονικό σχέδιο. Η Βάνα σπούδασε επίσης Fashion Designer, όπου και αποφοίτησε αριστούχος, με ένα σύντομο όμως πέρασμα από των χώρο.

Η έμπνευση και ο επαγγελματισμός τους, ένωσε από νωρίς τους δρόμους τους. Έχουν συνεργαστεί από κοινού, με μια από τις μεγαλύτερες-στην κατασκευή σημαιών- εταιρείες στον ελλαδικό χώρο, στον τομέα των μακετών και του σχεδιασμού, ενώ η αγάπη τους για ό,τι Ελληνικό, έγινε έναυσμα για ν ‘ασχοληθούν με την αγγειογραφία δεκαπέντε χρόνια, και ιδιαίτερα με το αρχαϊκό αντίγραφο της κλασσικής περιόδου, μα και το κορινθιακό.

Η πρώτη τους ζωγραφική έκθεση πραγματοποιήθηκε στον δήμο Φιλοθέης και ήταν μόνο η αρχή. Ακολούθησαν ποικίλες…Με τον όμιλο Unesco (προσωπικές και ομαδικές), στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (προσωπική), σε διάφορους τεχνοχώρους, μα και στην έκθεση ‘’ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ’’ με στόχο την εμπορική διάθεση τμήματος της συλλογής τους. Την θερινή περίοδο συχνά μεταφέρουν την εκθεσιακή τους δραστηριότητα κυρίως στα ελληνικά νησιά και κατά καιρούς επιλεγμένα καταστήματα έχουν φιλοξενήσει ιδιαίτερα αντικείμενα με την υπογραφή Artflou.

Η Λέρος (το νησί της Αρτέμιδος), μεταξύ των νήσων αποτελεί τον αγαπημένο τους προορισμό, μα και μια πολύ ξεχωριστή πηγή έμπνευσης για την συγγραφή ποιημάτων, πολλών δε εκ των οποίων χιουμοριστικών και σατυρικών…Χώροι ανθρώπινης επαφής, ψυχικής ξεκούρασης και χαλάρωσης,-όπως κάποια caffe-είναι πολλές φορές οι οικοδεσπότες για μια ανάγνωση των συλλογών τους (κυρίως κατά την χειμερινή περίοδο). Μεγαλωμένες στην πολυτραγουδισμένη Πειραϊκή του Πειραιά, είχαν επιλέξει να διατηρούν εκεί το ατελιέ τους για δεκατέσσερα χρόνια, έναν προσωπικό χώρο με όλη την γκάμα της δουλείας τους, πολύ πριν μπει η τεχνολογία στην καλλιτεχνική τους ζωή…